Oikosvia
linea
Centre de Suport Territorial de l'Institut Geol˛gic de Catalunya a Tremp (IGC)

Promotor:
Ajuntament de Tremp
Institut Geològic de Catalunya

Arquitectes:
Manuel Ortiz, Javier Peña, Jorge Urbano

Enginyer: Marc Edo Cruces

Tremp, Lleida, Catalunya
2009 - 2012

S═NTESI

El volum es concep com l'abstracciˇ d'un "mon˛lit ferri", compacte i de formes pures, que presenta en un dels seus costats la "BALMA" que ens guia cap al seu interior.

Es materialitza mitjanšant una pell exterior de fašana formada per safates d'acer corten encunyades amb petites perforacions circulars de diferents diÓmetres. La perforaciˇ reprodueix una versiˇ monocroma del mapa geol˛gic de la comarca.

La pell, envolta l'edifici, actua com a filtre de la radiaciˇ solar i resumeix en un sol element constructiu algunes de les premisses bàsiques de l'enunciat del projecte: l'eficiŔncia energŔtica i el carÓcter simb˛lic de l'edifici.

El volum interior combina espais tancats per allotjar les activitats del centre, amb buidats verticals y horizontals que completen el sistema passiu de control climÓtic.

La nova seu de l'IGC Ús un edifici d'altes prestacions. Certificaciˇ EnergŔtica "A".
L'edifici utiliza l'Energia GeotŔrmica per a la climatizaciˇ i producciˇ d'aigua calenta sanitària, amb uns rendiments elevats i ˛ptims, que redueixen el consum energŔtic i, per tant, les emissions de CO2.

El sistema de ventilaciˇ es controla mitjanšant sondes de qualitat de l'aire i alhora tambÚ s'utilitzen recuperadors entalpics que recuperen l'energia de l'aire d'extracciˇ.

Les lluminÓries utilizades sˇn d'alta eficiŔncia amb regulaciˇ en les lÝnies de fašana i detectors de presŔncia en les zones d'˙s esporÓdic.

L'edifici disposa d'un sistema de gestiˇ integral, que controla les instalĚlacions de climatizaciˇ, ventilaciˇ, aigua calenta sanitaria i ilĚluminaciˇ, minimitzant els consums i les emissions de CO2.
linea